Smanjenjen gubitak Privredne banke Beograd

Bez autora
Nov 07 2012

Privredna banka Beograd objavila je nerevidirane finansijske izveštaje za prvih devet meseci ove godine koji pokazuju pad prihoda ove banke i smanjenje gubitka u odnosu na isti period 2011. godine. Prihodi od kamata ove banke za period januar-septembar iznosili su 1,7 milijardi dinara, što je 9,6 posto slabije u odnosu na isti period prošle godine pre svega zahvaljujući padu na početku godine. Profit iz ovog segmenta poslovanja zadržao se na nepromenjenom nivou od nepunih 600 miliona dinara. Prihod od naknada i provizija oslabio je za 7,2 posto na 198,7 miliona dinara, dok je dobitak iz ovog segmenta poslovanja srezan 16,6 posto na 115,4 miliona dinara. Usled značajnog slabljenja dinara zabeležen je rashod po osnovu kursnih razlika, dok je rashod po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja smanjen 29 posto na 79,3 miliona dinara.

Smanjenjen gubitak Privredne banke BeogradPrivredna banka Beograd objavila je nerevidirane finansijske izveštaje za prvih devet meseci ove godine koji pokazuju pad prihoda ove banke i smanjenje gubitka u odnosu na isti period 2011. godine.

Prihodi od kamata ove banke za period januar-septembar iznosili su 1,7 milijardi dinara, što je 9,6 posto slabije u odnosu na isti period prošle godine pre svega zahvaljujući padu na početku godine. Profit iz ovog segmenta poslovanja zadržao se na nepromenjenom nivou od nepunih 600 miliona dinara.

Prihod od naknada i provizija oslabio je za 7,2 posto na 198,7 miliona dinara, dok je dobitak iz ovog segmenta poslovanja srezan 16,6 posto na 115,4 miliona dinara.

Usled značajnog slabljenja dinara zabeležen je rashod po osnovu kursnih razlika, dok je rashod po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja smanjen 29 posto na 79,3 miliona dinara.

Gubitak Privredne banke u prvih devet meseci iznosio je nepunih 220 miliona dinara, što je 25,3 posto bolji rezultat nego u istom periodu 2011.

Aktiva Privredne banke Beograd na kraju septembra iznosila je 29,3 milijardi dinara, što predstavlja rast od 16,7 posto u tekućoj godini.

Početkom godine Privredna banka je postala korisnik Vladinog programa mera za stabilizaciju finansijskog sektora, na osnovu kojeg je izvršena dokapitalizacija u visini od 20 miliona evra putem koje je država postala većinski vlasnik ove bankarske ustanove.

Akcije Privredne banke značajno su se oporavile u poslednjih nekoliko sedmica, a po zadnjoj ceni od 82 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 467,9 miliona dinara ili 4,1 milion evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik